Ekologinen ruoka ja vaatteet

Ekologinen elämäntapa on nykyään suosittua kaikkialla maailmassa. Ympäristöä halutaan suojella ja tuleville sukupolville halutaan antaa parhaat mahdolliset lähtökohdat elämään ekologisen elämäntavan avulla.

Viime vuosien suuri kulutushysteria kaikenlaisine tuotteineen on jo historiaa ja tilalle on tullut kierrätys, eettisyys ja ekologisuus, eli sanalla sanoen aito kunnioitus luontoa kohtaan. Ihmiset ovat heränneet kaikkialla ilmastonmuutoksen aiheuttamiin sään muutoksiin, jonka lisäksi kaatopaikkojen metaanikaasut ja meren täyttyminen muovikrääsällä pelottavat ihmiskuntaa.

Hyviä vinkkejä ympäristönsuojeluun

  • Ota vain sen verran ruokaa lautaselle, kun jaksat syödä
  • Älä osta jääkaappia liian täyteen ruokaa
  • Muista aina, että ruokaa voi myös pakastaa tulevia aterioita varten
  • Syö runsaasti luomu- ja lähiruokaa sekä luonnosta saatavia marjoja ja

sieniä

  • Parasta ennen -päiväys ei tarkoita, että ruoka on vanhaa, vaan sitä voi syödä myös muutamia päiviä kyseisen ajankohdan jälkeen. Paras keino on aina kuitenkin haistaa ensin ja sitten maistaa. Noudattamalla ekologista elämäntapaa säästät luontoa, aikaa ja rahaa sekä pysyt terveenä että normaalipainoisena.

Luonnonmukaisuutta suosien, eli syömällä terveellistä ja monipuolista ruokaa sekä pukeutumalla ekologisesti osoitat, että haluat suojella luontoa. Luontoa voi suojella myös säännöllisellä puutarhanhoidolla, eli istuttamalla kauniita kukkia, suosia myös luonnonkukkien upeaa kokonaisuutta ja rakentamalla pihakivistä itselleen mieleisen kivetyksen. Pihakivien valinta on mukavaa, mutta huolellista puuhaa. Asiakkaan kannattaa siis tehdä etukäteissunnitelma siitä, minkälaisen pihakivetyksen haluaa. Pihakivet antavat aina upean ensivaikutelman talosta ja omistajasta. Näyttävät ja tyylikkään yksilölliset pihakivet tarjoaa Byggmax.

Ekologinen ja eettinen pukeutuminen

Ekologisella, ympäristöä säästävällä muodilla tarkoitetaan vaatetta, jonka valmistukseen käytetään mahdollisimman vähän luonnon omia voimavaroja. Ekologinen vaate

on aina materiaaliltaan kierrätettävä ja kestoltaan pitkäikäinen. Ekologisuudella tarkoitetaan paitsi lähituotantoa, niin myös leikkuujätteen, ylijäämämateriaalien ja kierrätyskuitujen käyttöä.

Vaateteollisuuden eettisyys tarkoittaa muun muassa sitä, että tuotannossa ei käytetä yhtään minkäänlaista lapsityövoimaa, työaikojen pitää olla normaalit ja työssäolosuhteiden valvotut ja turvalliset. Eettisyys tarkoittaa myös, että työntekijät saavat työstään heille kuuluvaa palkkaa.

gazeti