Ekologisuus – mitä siitä pitäisi tietää?

Nykyään ihmiset ovat ympäristötietoisempia kuin koskaan ennen. Ihmisten ostoskäyttäytymisessä heijastuu huoli globaalista ilmastonmuutoksesta sekä tulevien sukupolvien mahdollisuudesta elää sellaisella maapallolla johon jokainen nykyään elävä on tottunut. Lähes jokainen haluaa tehdä oman osansa torjuakseen ilmastonmuutoksen etenemistä muun muassa kierrättämällä, korjaamalla vanhaa sekä syömällä että pukeutumalla ekologisesti.

Nykyään ekologiset tuotteet voivat olla puhdistusaineita-/välineitä, sisustustuotteita, kosmetiikkaa, kynttilöitä tai vaatteita. Tuotteilla on paljon kysyntää, joten yrittäjillä varmasti töitä riittää. Joskus yrittäjä joutuu tekemään ”lähes enemmän kuin jaksaa” tekemällä paperitöitä, markkinoimalla tuotteitta, palvelemalla liikkeessä ja käymällä esimerkiksi ekologisten tuotteiden messuilla. Mistä siis voi saada apua?

Ota avuksi käyttäjäystävällinen ja älykäs CRM-järjestelmä

Tiesitkö, että monet yrittäjät käyttävät suosittua asiakkuudenhallintajärjestelmää, kuten https://www.lime-technologies.com/fi/ -järjestelmää.

Tiesitkö, että monet yrittäjät käyttävät menestyksellisesti kyseistä järjestelmää, joka voidaan integroida kaikkiin yrittäjän käyttämiin laitteisiin.

Helppokäyttöinen https://www.lime-technologies.com/fi/ -järjestelmä pitää yrittäjän kaikki asiakastiedot tallessa samassa paikassa, jolloin yrittäjä voi helposti katsoa menneet markkinointikampanjat ja asiakaspalaverit sekä poistaa asioita, jotka eivät enää ole ajankohtaisia.

Tulevat ekologiseen muotiin tai ravintoon liittyvät messut ja luennot on myös järkevää tallettaa kätevään https://www.lime-technologies.com/fi/ CRM-järjestelmään. Asiakkaiden tietojen ja tulevien markkinointitoimenpiteiden ollessa hyvässä tallessa, yrittäjä voi keskittyä myyntiin ja liikevaihdon kasvamiseen. Suomessa monet kiireiset yrittäjät ovat huomanneet käytännössä, kuinka älykäs ja ajan tasalla oleva https://www.lime-technologies.com/fi/ CRM-järjestelmä vähentää paperitöitä ja tuo lisää vapaa-aikaa kiireisen työn vastapainoksi. Käy tutustumassa kyseiseen järjestelmään verkossa jo tänään!

Oletko koskaan vieraillut ekologisten vaatteiden kaupassa tai onko sinulla itselläsi sellainen? Minkälaisia ekologiset vaatteet ovat? Ekologinen vaate on tie parempaan huomiseen. Ekologiset vaatteet käyttävät säästävät luontoa, sillä niitä voidaan tarvittaessa korjata ja kierrättää. Monet pitävät puuvillaa ekologisena materiaalina, mutta se ei sitä välttämättä ole. Ekologisia sen sijaan ovat hamppu ja pellava, kun puuvilla puolestaan tarvitsee paljon lannoitteita ja torjunta-aineita kasvaakseen. Puuvilla tarvitsee menestyäkseen myös runsaasti vettä.

Minkälainen on ekologinen tuote?

  • Ekologinen tuote on luonnonmukainen, ympäristöä ja ilmaa kunnioittava.
  • Ekologisissa tuotteissa ei käytetä minkäänlaisia kemiallisia aineita, ei väri- eikä lisäaineita.
  • Ekologinen tuote taataan aina sertifikaatin avulla, jotta vastuullinen kuluttaja voi tehdä hyviä valintoja paremman tulevaisuuden hyväksi.
  • Ekologisista materiaaleista esimerkiksi hamppua tuotetaan ekologisen viljelyn avulla.
  • Ekologisena ostajana tai ekologisten tuotteiden myyjänä voit osallistua yhteisen hyvän tekemiseen. Ekologisuuden parhaita puolia pyrkimys yhteisten vesivarojen säästämiseen ja puhtaamman ilmakehän saamiseen.
  • Tiesitkö, että luontoa kunnioittavilla ekologisilla valinnoilla jokainen voi näyttää hyvää esimerkkiä omille läheisilleen. Luonnonmukainen tuote voi olla tavallaista samankaltaista tuotetta hintavampi, mutta se kannattaa silti aina hankkia yhteisen globaalin maapallon tulevaisuuden vuoksi.

Jokainen voi lisätä omaan elämäänsä ekologisuutta ihan huomaamatta tavallisen arjen puitteissa. Seuraavassa hyviä käytännön esimerkkejä siitä, mitä hyvää ekologisuuden lisäämään omaan elämään voi tehdä.

  • Suosimalla ekologisia vaihtoehtoja, vähennät turhan tavaran kulutusta maapallolla. Ostamalla ekologisia tuotteita, kuten esimerkiksi lähiruokaa voit tukea paikallisia lähituotteita ja pienyrittäjiä.
  • Käytettyjä tuotteita ostaessasi tuet aina tuotteiden omaa elinkaarta, joka pitenee. Ostamalla vain sellaista tavaraa mitä todella tarvitset, estät turhaa kerskakulutusta,
  • Korjaa ja kierrätä, lainaa ja anna lainaksi. Tee upeita ilmastotekoja esimerkiksi vähentämällä turhan tavaran kulutusta.
  • Ryhdy ekologisten tuotteiden myyjäksi tai ostajaksi. Säästä aikaa, rahaa, voimavaroja ja ilmastoa keskittymällä hyviin valintoihin yhteisen ilmaston vuoksi.
gazeti