Kasvissyönnin aloittaminen

Kasvissyönti on trendikästä eri syistä. Kasvisten syömisessä on runsaasti terveydellisiä hyötyjä, sillä hedelmien, marjojen ja vihannesten lisääminen ruokavalioon on useasti tarpeellista. Lihatuotteet, kuten pekoni ja makkara, sisältävät paljon tyydyttynyttä rasvaa ja voivat näin ollen nostaa kolesterolia pidemmällä aikavälillä.

Ennen täydellistä kasvisruokavalioon siirtymistä on hyvä suunnitella entuudestaan käytännön asioita erityisesti, jos perheessä on pienempiä jäseniä. Tässä vaiheessa on hyvä päättää, osallistuvatko kaikki perheenjäsenet tähän ruokavalion muutokseen vai koskeeko uusi elämäntapa ainoastaan vegetaristia itseään.

Ruokailu kodin ulkopuolella

Vegetarismi on yleistynyt todella runsaasti ja kasvispainoWoman Grocery Shoppingtteista ruokaa löytyy nykyään lähes jokaisesta ravintolasta. Vaihtoehtoja tarjotaan siis runsaasti eikä valitseminen kaupungilla kävellessä tuota päänvaivaa. Lisäksi suurimmissa kaupungeissa on tarjolla vegaaniravintoloita, joista jokainen löytää varmasti itselleen mieluisan paikan.

Töihin voi pakata mukaan itselleen eväät, jos lounasravintolasta ei löydy sopivia ateriavaihtoehtoja. Lisäksi pähkinät, mantelit ja kuivatut hedelmät ovat erinomaisia välipalavalintoja, jotka edistävät verensokerin pysymistä tasaisena koko työpäivän ajan. Näin työnteko sujuu vaivattomasti.

Jos perheen pienimmätkin ovat kasvissyöjiä, voi heille pakata ruuat vaivattomasti mukaan muiden varusteiden kanssa. Hoitolaukku on hyvä hankinta, sillä sen avulla voi kuljettaa kätevästi mukana niin terveelliset kasvissoseet lasipurkissa kuin kokonaiset hedelmätkin.

Mielenkiintoisia kasvisruokia aloitukseen

Jos kasvispainotteiset ruuat eivät ole entuudestaan tuttuja, voi niiden pyörteisiin sukeltaa erilaisten ruokablogien ja keittokirjojen avulla. Maut ovat runsaita ja autenttisia. Erilaisia vaihtoehtoja voi kokeilla ja täysin uusiin mausteisiin ja ainesosiin tutustuminen on sekä palkitsevaa että hauskaa. Vaikka toisinaan tulisikin vastaan makuja, joista ei niin pidä, kannattaa niistä ottaa opikseen. Jos ei ikinä maista mitään uutta, ei upea kasvisruokien kirjo voi ikinä avautua vegetaristin eteen.

Kasvispainotteisia ruokia löytyy erityisesti itäiseltä pallonpuoliskolta, jossa käytetään paljon nuudeleita, raikkaita kasviksia ja tulisia mausteita. Esimerkiksi aasialainen Ramen-keitto on uskomattoman maukas, tuore ja terveellinen vaihtoehto. Se vie jopa vannoutuneimman lihansyöjänkin mennessään, sillä runsas liemi ja makujen yhtälö rakentavat uskomattoman makukokemuksen!

Proteiininsaantia unohtamatta

Kasvissyöntiä aloittaessa on tärkeää muistaa proteiinin määrä ja niiden monipuolinen saanti. Lihatuotteet ovat tärkeitä proteiinin lähteitä, joten korvaavia vaihtoehtoja täytyy miettiä tarkasti. Härkäpapu, soija ja pähkinät sisältävät runsaasti tätä lihaksia ylläpitävää ravintoainetta.

Proteiinikorvikkeiden tarjonta on laajentunut Suomessa kovaa vauhtia. Lihan tilalle onkin kehitelty niin kaurasta ja pavuista peräisin olevaa nyhtökauraa kuin härkäpavusta tehtyä valmismassaa. Niitä voi näppärästi käyttää jauhelihan tavoin osana kokkailua. Näille vaihtoehdoille onkin ollut kysyntää ja molemmat tuotteet ovat löytäneet hyvin ihmisten ostoskoreihin. Kyseisistä innovaatioista odotetaan jopa uutta vientihittiä.

gazeti